но Талмуд е Словото Божјо

@ IsraelNationalTV - Pls фарисеј: Тоа беше: пријател: на Исус праша: него: "Кој е мојот ближен?" веќе: со ова прашање: дали е очигледно:: злото на 'Талмудот': .. Затоа Исус кажува: парабола: на: "Добро: Самарјанин". Зошто, само тој: е е внимателна: за да знаете, како, на: најдобро од сите, бил човек, со право се смета: еретик. но, пак, беше тој е: само: да се прави:: Божјата волја: тоа е да ја зачувате: на: скапоцени Божјо создание: ги осуди: до смрт од страна на разбојници. биде: не: сите: претставници на: официјална религија! и: Pls Исус вели: "Re: само како што се:: Самарјанин!" .. Тој: осуди: на: Талмуд! Но, за: да се осудат на: Талмуд, тоа ќе: не: доволно пророк! Но, дали е исто така доволно: дете: Затоа Исус рече: "Ако се: не како: деца ќе не внесете: на: царството Божјо"
@ IsraelNationalTV - дури и ако има: се: на: средно варијанти: Сепак, сите: преземете и: Нивната: религиите: Верувај: целиот: на: World: дека Бог: е еден: и: Дека: е " Светиот "! "Светиот"! "Светиот"!. Сега, на: единствената категорија на: светост? Може да биде: да биде: 1. Семоќниот, 2. бескрајно праведен и, 3. бесконечна: добрината! Сега да се мисли дека Бог сака: Расизмот: за: разлика: за: религијата: или: раса, или: Дека: создаде: животни во човечки облик (Талмуд)? Ова е сатанизам! Ова е: реален богохулство богохулење. и: отпадништво! Ова е сквернавење јасно: Против: на: првата заповед. Од: на: концептот на: божествената: природа: во: Кристијан да не супериорност е: "Затоа што: на: најголемиот од сите е:: Кој служи: а:" Секој човек е брат ми. "
@ IsraelNationalTV - велам, нешто што е апсолутно очигледно, според тоа, секој човек во: World: Во моментов: знаете, со математичка сигурност: Ако тој: е осуден: веќе: од Бога: за: да се биде: веќе: протерани: од неговото царство! Затоа што: дури и: наједноставните работи? Тие се: негираше: на сите оние: кои биле ресурс лица: осудена: за пеколот на уништување.Всушност, некои: веруваат: да бидат: чувствувате: во друга: човек (расизам) само затоа што: Тој: има парче (на платно) на главата? или, бидејќи: Тој: има поздравниот на боја: на меѓу: очите? Или: Тој: има одредена книга? итн .. ?Но, тоа е идолопоклонство! Всушност,: најголемиот од сите гревови, е лошо мислам: и: нечесни работи: Против: Нашата: Општи Создателот: Тоа е да се оди против: 1-ви заповед!
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] "да бараат она што беше загубен ..." Ние: презентираат овие информации како услуга: за нашите: читателите ...Негово вклучување, треба: да не биде: толкуваат: како: Автори "Или:: релеи" поддршка, на нашите: верувања ... или: како нашите: поддршка на нивни ..На: Вистината: ќе застанам: на тоа е: сопствените заслуги. Може да: се спротивстави, на анализира: историско-критички: сето ова обвинувања: против Исус и: неговата мајка? Едно лице обесчестена: може да го: има: направено: на: рабин? Обвинувања за: интегритетот на неговата мајка, ако е познато, ќе: не: се рече: и: објавија: од неговите современици?
TheTime4solutions рече: Со: примарна оружје на Просветлен: dissengagement критична маса на човештвото излезе: на: Rothschilds: лажни: Ропство долг (камата) на системот набргу потоа: на: Проследено остатокот од човештвото. Тие се: 250. Ние: Дали: 7 милијарди долари. Злото надвор од рамнотежа: ќе пропадне: за: тоа е контрадикција. Човештвото е за да влезат во: уште една: Златна ера додека: Злото во receeds: shawdows за:: во близина на: иднина. Тоа е трката. Од една: страна: на: Ultimate: зло што може да Истребен и човештвото: поголемиот дел од животот: на планетата Земја Можеби сите. Од: Друго: страна: 7 милијарди суверена поединечни дека луѓето сакаат да преживеат. Нејзините индивидуалната одговорност во лидер ReLOVElution да dissengage. Наскоро критична маса ќе се случи: и: ние: Ќе бидат: бесплатно.
А декадентен Ротшилд: Кери unconciously семејство копнее за: самоуништување, заклучена егоцентричен и во позиции: шизофренија warping надвор од контрола во извршување на desperatation: extiction на нивните: spiecies свој. И јас земам: нема кредит за: Вашиот: зборови. Имам: види на: иста: што гледаш: со јасност за: некои: неколку години. На: пари создаден: од воздух: во тајна скриена мисла Неколку корпоративната сопственост: создавање на лажни слоеви: национални долгови како: средство за да се спроведат: на: неморално изнудени: Кражба вика: даночниот систем. На: контрола на систем принудувајќи човештвото во неморални акти на кукавичлук: за крадците и лажговци: убиства.Просветлен: повлекување.
"Дали ФАКТИ: ФАКТИ" Со: Бенјамин Х. Фридман
http://www.iahushua.com/JQ/factsR4.html
На: Талмуд: за христијани
"Во: Талмуд: демаскирани на: Тајната рабин Вежбата се однесува христијани", беше напишана од свештеникот. I.B. Pranaitis, мајстор: на Богословскиот и: Професор: на: Евреите Јазик: на: Кралскиот црковна академија на: Римокатоличката црква во Стариот: Св Петербург, Русија. На: свештеникот. Pranaitis е: најголем на: студентите од: Талмуд. Неговата целосна: Команда: на: Евреите јазик: квалификувани: него да се анализира: на: Талмуд: што помалку мажи во историјата.
На: свештеникот. Pranaitis прегледани: на: Талмуд: за: пасуси се однесуваат на Исус, христијаните и тоа: на: христијанската вера. Овие: пасуси беа ресурс лица: Превод: од него на латински. Евреите помага на самата да превод на латински подобро: од тоа не директно во бахаса. На: превод на: пасуси на: Талмуд: однесуваат на Исус, и христијаните: христијанската вера беа ресурс лица: печатени: во Латинска од: Кралскиот академија на науките во Санкт Петербург во 1893 година со: Imprimatur: на неговата Архиепископот. На: превод од: Латинска во бахаса беше: со голема Латинска научници во: Соединети Американски: Државите во 1939 година со средства обезбедени: од богатите Американци за: таа намена.
Со цел: да не се остави: секој лабава: завршува на: предмет на: повикување на Талмудот е: на Исус, на христијаните и тоа: на: христијанската вера ќе ја сублимирам подолу: преводи на бахаса од: латински текстови на свештеникот. Pranaitis "на: Талмуд: демаскирани на: Тајната рабин Вежбата се однесува христијани". Тоа би: бара: премногу простор: да го цитирам: овие: Нивните патишта дословно со: шап белешки форма на: Soncino издание во бахаса.
Прво ќе ја сублимирам: на: референци од свештеникот. Pranaitis се однесуваат на Исус во: Талмуд: Во: оригинални текстови Превод: од него на латински, и тоа: од латински во бахаса:
Sanhedrin, 67a - Исус Препорака: да се како: син на Pandira, еден војник
Kallah, 1б. (18b) - нелегитимни: и: зачнати: за време на менструацијата.
Sanhedrin, 67a - обесен: на: Ева: на Пасха. Toldath Jeschu. Раѓање поврзани со: во повеќето срамно изрази
Abhodah Zarah II - Препорака: да се како: син на Pandira, римски војник.
Schabbath XIV. Повторно Препорака: да се како: син на Pandira, на: Римјанин.
Sanhedrin, 43a - На: Ева: на Пасха: Тие обесен: Исус.
Schabbath, 104b - вика: будала и тоа: никој: обрнува внимание на будали.
Toldoth Jeschu. И Јуда: Исус се ангажирани: во кавга со нечистотија.
Sanhedrin, 103A. - Препорачан: моралот и разградува својата: dishonors себе.
Sanhedrin, 107b. - Заведуваат, оштетени: и: Уништени: Израел.
Зохар: III, (282) - починал како што се: ѕвер и: закопан: во нечистотија куп животното.
Hilkoth Melakhim - обид: да се докаже: христијани згрешат: во обожавање на Исус
Abhodah Zarah, 21а - Суд: за да се поклони на Исус во домовите несаканите.
Orach Chaiim, 113 - Избегнувајте: изглед: на плаќање во однос на Исус.
Iore: ДЕА, 150,2 - Не се појави: да оддадат почит на Исус од несреќа.
Abhodah Zarah (6а) - Неточно: Вежбата да му се поклонуваат на првиот ден од сабота
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] на: погоре: се: неколку избрани: од многу комплицирано: аранжман во кој многу референци се: трае: од сложена: расудување. На: по се: неколку сумирани: референци на христијаните и тоа: на: христијанската вера иако не секогаш изрази: во точно тој начин. Има: се: единаесет имиња: во: Талмуд: за: Лица кои не Талмуд: следбеници, од која христијаните се: значи. Покрај Nostrim, од Исус: Назареецот, христијаните се: вика: од страна на сите: имиња: во: Талмуд: да се одреди: сите не-"Евреи": Minim, Едом, Abhodan Zarah, Akum. Obhde: Elilim, Nokrim, Amme: Haarets, Kuthim, Apikorosim, и тоа: Goim. Покрај обезбедување на: имиња од која христијаните се: вика: во: Талмуд, на: пасажите цитирани: под укажуваат: Каков вид: на луѓе:: Талмуд: слики: христијаните да биде, и тоа: што: Талмуд: вели дека за: религиозни обожување на христијаните:
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Hilkhoth Maakhaloth - Христијаните се: идолопоклониците, не мора да се дружат.
Abhodah Zarah (22а) - Не соработник: со народите, Тие барака: крв.
Iore: ДЕА (153, 2). - Не смее да се дружат: со христијани, барака: крв.
Abhodah Zarah (25b). - Пазете се: Pls одење на христијаните во странство: со нив.
Orach Chaiim (20, 2). - Христијани маска: се да го убие Евреите.
Abhodah Zarah (15b) - Предложете христијани: сексуалните односи со животни.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Abhodah Zarah (22а) - Осомничениот христијани на секс: со животни.
Schabbath (145b) - христијани нечист Затоа што: Тие јадат соодветно
Abhodah Zarah (22b) - христијани нечист Затоа што: не Тие на планината Синај.
Iore: ДЕА (198, 48). - Чиста Женски: Евреите контаминирани: Средба христијани.
Kerithuth (6б стр 78) - наречен Евреите: мажи, христијаните не вика: мажите.
Makkoth (7б) - невин за убиството на: ако намера беше да го убие христијанин.
Orach Chaiim (225, 10) - христијаните и: животни групирани: за: споредби.
Midrasch Talpioth 225 - христијани создадена: да министер: на Евреите секогаш.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Orach Chaiim 57, 6а - Христијани за да биде: пожали: повеќе: од болни свињи.
Зохар: II (64b) - Кристијан идолопоклониците спореди: да крави и: магариња.
Kethuboth (110b). - Псалмопевецот споредува христијаните да нечисти животни.
Sanhedrin (74b). TOS. - Сексуалниот однос: на христијанскиот како што се: Тоа на ѕверот.
Kethuboth (3б) - на: семе: на Кристијан е ценет: како семе: на ѕверот.
Kidduschim (68A) - христијани како што се:: луѓето: на газ.
Ебен Haezar: (44.8) - на помеѓу Кристијан и бракови: NULL Евреите.
Зохар (II, 64b) - Кристијан стапка на раѓање: мора да биде: намалена: материјално.
Зохар (i, 28б) - Кристијан идолопоклониците деца на змијата Ева.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Зохар (i, 131a) - идолски луѓе (христијани) befoul на: светот.
Emek Haschanach (17а) - не-Евреите души се: и од смртта сенка на смртта.
Зохар (i, 46b, 47а) - душите на народите имаат: нечист божествена: потекло.
Rosch Haschanach (17а) - не-Евреите души одат надолу во пеколот.
Iore: ДЕА (337, 1). - Заменете: мртви: христијани како што се: еден изгубен крава или: газ.
Iebhammoth (61a) - наречен Евреите: мажи, но не и христијаните наречени: мажите.
Abhodah Zarah (14б) Т - Забрането е да се продаде религиозни работи на христијаните
Abhodah Zarah (78) - христијански цркви се: места на идолопоклонство.
Iore: ДЕА (142, 10) - Мора да се задржи до сега: далеку физички од Цркви.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (142, 15) - не мора да ги слушаат црковна музика или: погледне идоли
Iore: ДЕА (143, 1) - не мора да обнова: Уништени домови: во близина на: Цркви.
Hilkoth ABH. Цар: (10б) - Евреите не смее да се препродава скршени пехари на христијаните.
Chullin (91b) - Евреите имаат достоинство па дури ни ангел не може да делат.
Sanhedrin, 58b - на штрајк: израелските: како што се: шлаканица лице: на Бога.
Chagigah, 15b - Евреин сметаат: добро: и покрај: на гревовите тој: обврзува.
Gittin (62a) - Евреин се држат настрана од христијанските домови за време на празници.
Choschen Хем. (26,1) - Евреин не смее да тужи: пред: христијанин судија: или: закони.
Choschen Хем (34,19) - христијанин или: ниеден слуга не може да стане: сведоци.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (112, 1). - Избегнувајте: јадење со христијани, раси блискост.
Abhodah Zarah (35b) - не пиеш млеко од крава молзат: од христијанска.
Iore: ДЕА (178, 1) - Никогаш: имитираат: обичаите на христијаните, па дури и косата чешел.
Abhodah Zarah (72b) - вино: додир: христијаните мора да биде: фрли.
Iore: ДЕА (120, 1) - купени-јадења од христијаните мора да биде: фрли.
Abhodah Zarah (2а) - За: три: месеци пред: Кристијан фестивали, избегнувајте: сите.
Abhodah Zarah (78c) - фестивали на следбениците на Исус се смета: како идолопоклонство.
Iore: ДЕА (139, 1) - Избегнувајте: Работи кои користат: христијани во нивните: обожување.
Abhodah Zarah (14б) - христијаните забрането да продаваат статии за: обожување.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (151,1) Х. - Не ги продаваме вода: за христијани статии за: крштевања.
Abhodah Zarah (2а, 1) - Не трговија: со христијаните на нивниот: празници.
Abhodah Zarah (1.2) - Сега е дозволено: во трговијата: со христијаните на такви денови.
Abhodah Zarah (2aT) - трговија: со христијаните Затоа што: Тие имаат: пари да платат.
Iore: ДЕА (148, 5) - Ако христијанин не е побожен, може да испрати: го подароци.
Hilkoth Akum (IX, 2) - Испрати: подароци на христијаните само ако тие се: нерелигиозна.
Iore: ДЕА (81,7 ха) - Кристијан влажно медицински сестри да бидат: избегнуваат: Затоа што: опасно.
Iore: ДЕА (153, 1 Н) - Кристијан медицинска сестра: ќе доведе: деца до ерес.
Iore: ДЕА (155,1). - Избегнувајте: Кристијан лекарите не познати кон соседите.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Peaschim (25a) - Избегнувајте: медицинска помош од идолопоклониците, христијаните значи.
Iore: ДЕА (156,1) - Избегнувајте: бербери Освен придружба Кристијан: со Евреите.
Abhodah Zarah (26A). - Избегнувајте: Pls христијански акушерки како опасни сам.
Зохар: (1.25 б) - Оние кои се: Кој прави добро: на христијаните никогаш: пораст: Pls мртов.
Hilkoth Akum (X, 6) - Помош сиромашните ќе христијани ако ја промовира: мир.
Iore: ДЕА (148, 12ч) - Сокриј: омраза: за: христијани во нивните: свечености.
Abhodah Zarah (20а) - Никогаш: пофалби: Христијаните не би да биде: верува: вистина.
Iore: ДЕА (151,14) - Не е дозволено: да го фалат: христијаните да се додаде: во слава.
Hilkoth Akum (V, 12) - Цитат: Писмо да се забрани: споменување на христијанскиот бог.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Iore: ДЕА (146, 15) - види: на христијански верски статии со презир.
Iore: ДЕА (147,5) - Дерида: христијански верски статии без желби.
Hilkoth Akum (X, 5) - Не подароци на христијаните, подароци на верата.
Iore: ДЕА (151,11) - Подароци забрането на христијаните, ги охрабрува пријателство.
Iore: ДЕА (335,43) - прогонство: за: Тоа Евреин кој ги продава фарма христијанин.
Iore: ДЕА (154,2) - Забрането е да се научи на трговија: на Кристијан
Babha Bathra (54b) - Кристијан сопственост припаѓа на првиот човек тврдејќи.
Choschen Хем (183,7) - задржи она што христијански overpays во грешка.
Choschen Хем (226,1) - Евреин може да ги задржи загуби имотот на Кристијан најде: од Евреин.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Babha Кама (113b) - тоа е дозволено: да ги измами: христијани.
Choschen Хем (183,7) - Евреите мора да се подели: она што тие презареждам: христијани.
Choschen Хем (156,5) - Евреите не мора да се земе: Кристијан клиенти од Евреите.
Iore: ДЕА (157,2) H - мај мами: дека христијаните веруваат христијански принципи.
Abhodah Zarah (54a) - камата може да биде: практикува: за христијаните или: apostates.
Iore: ДЕА (159,1) - камата дозволено: сега за: било каква причина да христијани.
Babha Кама (113a) - Евреин може да лежи: и: perjure: да ги осудуваме христијанин.
Babha Кама (113b) - име на Бог: не осквернува: Pls лежи на христијаните.
Kallah (1б, стр.18) - Евреин може perjure: Самиот со јасна: совест.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Schabbouth грда жена. (6D). - Евреите може Испцувај: лажно со употреба: на трикот: текстот.
Зохар: (1,160 а). - Евреите секогаш мора да се обиде да ги измами: христијани.
Iore: ДЕА (158,1) - Не лек: Освен ако не го прави христијани непријатели.
Orach Cahiim (330,2) - Не помогне породување Кристијан во саботата.
Choschen Хем (425,5) -. Освен ако не верува во Тората не спречи неговата смрт.
Iore: ДЕА (158,1) - непријатели не христијаните не смеат да бидат: зачувани: или.
Hilkkoth Akum (X, 1) - Не го спаси: христијани во опасност: на смртта.
Choschen Хем (386,10) - шпион може да биде: убиени: настан пред: Тој: признава.
Abhodah Сарај (26b) - Apostates да биде: фрлен во добро, а не спасени.
[[Но: Талмуд: е: Збор: на Бог]] Choschen Хем (388,15) - ги убие оние: кои даваат: Израелците парите на христијаните
Sanhedrin (59a) - `љубопитните во" Право "Евреи" да се добие смртна казна
Hilkhoth Akum (X, 2) - крстен: Евреите се: да бидат: стави до смрт
Iore: ДЕА (158,2) и грда жена. - Убиј отпадници СЗО се сврти кон христијанските ритуали.
Choschen Хем (425,5) - Оние кои се: кои не веруваат: во Тората се: да бидат: убиени.
Hilkhoth tesch.III, 8 - христијаните и: други негираат "Законот" на: Тората.
Зохар (i, 25a) - Христијаните се: да бидат: Уништени: како идолопоклониците.
Зохар (II, 19а) - ропството на Евреите крајот: Pls христијански владетели умре.
Зохар (i, 219b) - принцовите на христијаните се: идолопоклониците, мора да умре.
Obadiam - Кога Рим: се уништува, Израел ќе биде: откупуваат. Abhodah Zarah (26b) Т. - "Дури и за најдобра на: Goim треба: да бидат: убиен."
Сефер: Или: Израел 177b - Ако Евреин убива христијански обврзува нема грев. Ialkut Simoni (245c) - промовирањето крв на impious нуди жртва: на Бога.
Зохар (II, 43a) - истребување на христијани Потребни жртва. Зохар (L, 28б, 39А) - Високиот место: на небото за: Оние: кои убиваат идолопоклониците.
Hilkhoth Akum (X, 1) - Направете: нема договори и: не покажуваат милост кон христијаните. Hilkhoth Akum (X, 1) - Или: на ред се далеку од нив: идоли или: убивање.
Hilkhoth Akum (X, 7) - Дозволи не идолопоклониците за останување Никаде: Евреите се: силна. Choschen Хем (388,16) - сите придонесуваат: да сметка: за убиство на предавник.
Pesachim (49b) - Нема потреба: на молитви а: обезглавувањето на саботата.Schabbath (118a). - Молитви за да ја зачувате: од казната на влегувањето Месија.
"Да се ​​бара она што е изгубена ..." Ние: презентираат овие информации како услуга: за нашите: читателите ... Негово вклучување, треба: да не биде: толкуваат: како: Автори "Или:: релеи" поддршка, на нашите: верувања ... или: како нашите: поддршка на нивни .. На: Вистината: ќе застанам: на тоа е: сопствените заслуги. Може да: се спротивстави, на анализира: историско-критички: сето ова обвинувања: против Исус и: неговата мајка? Едно лице обесчестена: може да го: има: направено: на: рабин? Обвинувања за: интегритетот на неговата мајка, ако е познато, ќе: не: се рече: и: објавија: од неговите современици?
Резултати: на: На: RCathList Галерија Дома: Страна. (Suprise!) Превземи: датотеката: внатре txt формат ... Само вадење 79.2K factsar.exe.
http://www.iahushua.com/JQ/factsR4.html
но Талмуд е Словото Божјо